Pasta z zielonego groszku

Aktualności


bądź na bieżąco

Pasta z zielonego groszku


Jaki jest Wasz ulubiony chleb? 

Świeże pieczywo z pastą z zielonego groszku i jajkiem sadzonym 

Lubisz pasty własnoręcznie zrobione?

Do tego świeże i chrupiące pieczywo ?

Poznajcie nasz przepis.

Co będzie nam potrzebne:

- chleb — polecamy nasz chleb chłopski

- zielony groszek ( z puszki lub mrożony )

- pęczek świeżej mięty

- parmezan

- 2 dużej jajka

- płatki chilli


Ugotowany groszek lub ten z puszki blendujemy z odrobiną soli, listkami mięty na gładką masę. Jajka wbijamy na rozgrzaną patelnię z łyską masła i czekamy, aż białko będzie ścięte. Na pieczywie układamy pastę z groszku, dekorujemy miętą i płatkami chilli, posypujemy parmezanem i dodajemy usmażone jajko... 

Smacznego

Zobacz inne aktualności

Francuska klasyka

Francuska klasyka

Dodaj recenzję
Klasyka francuskiej szybkiej kuchni.
Czytaj dalej
Dbamy o bezpieczeństwo

Dbamy o bezpieczeństwo

Dodaj recenzję
Dbając o bezpieczeństwo naszych klientów i pracowników wprowadziliśmy dodat
Czytaj dalej
Kazana | Aktualności

Pasta z zielonego groszku

Dodaj recenzję
Pomysł na śniadanie?
Czytaj dalej